Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

FELHÍVÁS az ingatlanok előtti árkok karbantartására

2019. február 25. @ 08:00 - 17:00

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a közterület tisztán tartására vonatkozó részletes szabályokról, valamint az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 18/2015. (XI.23.) önkormányzati rendelet 9. § és 10. §-a alapján:

 „9. § A közterületen lévő árkok, nyitott csatornák, folyókák, átereszek ingatlan előtti szakaszának tisztántartása, a csapadékvíz akadálytalan elfolyásának biztosítása, valamint a járműbehajtók átereszeinek építése, jó karban- és tisztántartása az ingatlan tulajdonosának a kötelessége.

10.§ (1) Az ingatlanon keletkező csapadékvíz saját területen történő elhelyezéséről az ingatlan tulajdonosa gondoskodik.

 (2) Tilos a csapadékelvezető árokba szennyezett vizet, eldugulás vagy rongálódás okozására alkalmas anyagot elhelyezni, vagy bevezetni.

 (3) Tilos a település területén lévő tavakba, holtágakba, élő vízfolyásokba, belvízelvezető árkokba tisztítatlan szennyvizet, trágyalevet levezetni, partjait szemét vagy egyéb hulladék lerakásával beszennyezni.”

 Kérem Önöket, hogy az árkok karbantartásával, tisztántartásával biztosítsák az esetlegesen felmerülő csapadékos időjárás és a belvíz okozta károk megelőzését!

Óbarok, 2019. február 25.

Együttműködésüket köszönjük!

Tisztelettel:                                                                   Hopka Rita

jegyző

Részletek

Dátum:
2019. február 25.
Időpont:
08:00 - 17:00