Tisztelt Választópolgárok!

A 2019. október 13-ra kiírt 2019. évi helyi önkormányzati választással, valamint a 2019. évi nemzetiségi önkormányzati választással kapcsolatban tájékoztatom Önöket, hogy

https://www.valasztas.hu/helyi-onkormanyzati-valasztasok-2019

1) a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (a továbbiakban: Ve.) 121. § (2) bekezdése szerint „A választási iroda az igénylését követően haladéktalanul, de legkorábban a szavazást megelőző ötvenedik napon átadja az igénylő vagy a jelöltként indulni szándékozó választópolgár részére az általa igényelt mennyiségű ajánlóívet. A választási iroda valamennyi ajánlóívet egyedi azonosítóval lát el.”

 

2) A nemzetiségi önkormányzati jelölő szervezeteknek a Ve. 317. § (2) bekezdése alapján

„A választási iroda

  1. a)az ajánlóív átadásával egyidejűleg,
  2. b)a jelölő szervezet kérésére a szavazást megelőző harmincötödik és tizenharmadik napon, a 89. § (1) bekezdése szerint az adatai kiadását megtiltó választópolgárok adatainak kivételével

ingyenesen átadja a jelölő szervezet számára a névjegyzékben a nemzetiség választópolgáraként szereplő választópolgárok nevét és lakcímét.”

 

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az ajánlóívek igénylése és átadása 2019. augusztus 24-től (szombat) a Mányi Helyi Választási Irodában (2065 Mány, Rákóczi u. 67.) 8 és 16 óra között, a továbbiakban munkanapokon 8 és 16 óra között biztosított.

 

Hopka Rita s.k.

HVI vezető

Mányi HVI