Kijárási tilalom

Tisztelt Óbarkiak-Nagyegyháziak!

Bizonyára már mindannyian értesültek a mai napon 0 órától hatályba léptetett, az ország teljes területére vonatkozó – este 20:00 órától hajnali 5:00 óráig tartó – kijárási tilalomról.

Szeretném nyomatékosan felhívni a figyelmükett, hogy a rendelet szerinti kijárási tilalmat mindenki tartsa be! Természetesen ez a munkavégzéshez kapcsolódó tevékenységre, illetve a veszélyhelyzet elhárítását érintő cselekményekre nem vonatkozik.

Mindannyiunk biztonságának megőrzése érdekében a Polgárőrség a mai nap 20:00 órától kezdődően – a veszélyhelyzet fennállásának időtartama alatt – megkezdi a folyamatos éjszakai járőrözést a településen, Katasztrófavédőink folyamatosan fertőtlenítenek, ezzel is megerősítve az itt élők biztonságérzetét.

A kutyasétáltatással és a közterületeken történő maszkhasználattal kapcsolatban kérem, hogy a kormányzati rendelkezéseknek megfelelően járjanak el, erről külön szabályozást a település lakosságszámára tekintetettel nem hozok.

Az arcot és az orrot eltakaró maszkot azonban az üzletekben, óvodában és orvosi rendelőkben, tömegközlekedési eszközökön mindenkinek kötelező használnia. Tehát Óbarkon-Nagyegyházán nem kötelező az utcán a maszkhasználat.

Sokan járunk Bicskére. Bicske egész területén, minden utcában és közterületen a maszk viselete KÖTELEZŐ! Erre legyünk figyelemmel!

A Sport és Szabadidő Szervező Egyesület tagjai, valamint más segítők hamarosan elbontják az őszi díszeket és karácsonyi hangulatot varázsolnak mind a két településrészen.