A polgármester közleménye a COVID-19 fertőzésekkel kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Egyre többet foglalkozunk a koronavírussal és az általa okozott kellemetlenségekkel. Valamennyiünkben él az aggodalom a vírus terjedése és következményei kapcsán. Önkormányzatunk már január közepén megkezdte a felkészülést. Létre hoztunk falun belül egy 20 főből álló csoportot, akik közvetlen segítségnyújtással állnak a lakosok rendelkezéseire. Reményeink szerint minden eshetőségre eszközökkel és megvalósítási tervekkel felkészültünk.

Az elmúlt napok történéseire való tekintettel tájékoztatom Önöket, hogy Óbarok Község Önkormányzat a helyi, nyilvános és kulturális rendezvényeket nem tartja meg, a korlátozó intézkedések fennállásának hatálya alatt. Ennek keretében az idei március 15-i megemlékezés elmarad, helyette rendhagyó megemlékezést tartunk 2020. március 15-én este 19 órától a Szeretünk Óbarok és Szeretünk Nagyegyháza oldalakon.
Településvezetőként a járvány terjedésének megelőzése érdekében, kérem, hogy a következő időszakban fokozott figyelmet fordítsanak az alábbiakra:

  • az idősek és krónikus betegségben szenvedők lehetőleg maradjanak otthonaikban, segítsünk közösen az ellátásukban, ahol ez szükséges. Amennyiben az egyedül élő idős, beteg embereknek segítségre van szüksége (pl. állandó gyógyszerek felíratása a háziorvossal, azok gyógyszertárból történő kiváltása, esetleges bevásárlás, stb.) kérjük, hogy a 305697405-ös telefonszámon vegyék fel a kapcsolatot Nagy Timivel!
  • Kifejezetten élelmiszer beszerzésére hívhatják Sima Mártit, aki a nyitva tartást követően kiviszi az időseknek a telefonon bediktált lista tartalmát. Telefonszáma: 06 70 415 43 29
  • a mindennapi élet kötelezően látogatandó helyszíneitől eltekintve (munkahely, iskola, stb.) a zárt térben megrendezésre kerülő különféle rendezvényeket (így különösen, színház, sportesemény, zenés-táncos rendezvény) kerüljék
  • a személyes kontaktusokat a családtagokon kívüli személyekkel megfelelő távolságból, a kézfogás, és egyéb érintkezés kerülésével tegyék!
  • külföldi útjaikat, amennyiben tehetik, halasszák későbbre, amennyiben mégis utaznak, úgy a hazatérést követően 2 hétre ne menjenek emberek közé, és közvetlen Önökkel élő családtagjaik se!
  • helyezzenek fokozott figyelmet az alapos kézmosásra, fertőtlenítésre. (HYPO-s felmosás, kilincsek, villanykapcsolók, távirányítók stb áttörlése, törölközők napi cseréje)

További megelőző intézkedésként az Óbarki Polgármesteri Hivatalban folytatott ügyintézések esetében pedig arra kérjük Önöket, hogy csak rendkívül indokolt esetben járjanak el személyesen az ügyeikben, kérem, hogy a korlátozások ideje alatt részesítsék előnyben a postai, elektronikus, telefonos megkereséseket. Dr. Sisa András jegyző Úr a személyes ügyfélfogadást korlátozza!

Kérem, hogy településünk lakossága érdekében is mindenki figyelje a hivatalos (http://koronavirus.gov.hu) és helyi tájékoztatásokat, a helyzet kezelésével kapcsolatos intézkedéseket, és tegyen eleget az abban foglalt esetleges korlátozásoknak is.
Kérem szíves együttműködésüket, együtt, egymásért, közös fellépéssel és figyelemmel segítsünk embertársainkon!

Óbarok, 2020. március 13.

Mészáros Kartal, polgármester