Lakossági tájékoztatás a fertőzés terjedésének megakadályozával kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Magyarországon a koronavírus megjelenésével kapcsolatban kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A Kormány intézkedéseivel összhangban az Óbarki Kisvakond Óvoda bezárását 2020. március 16-tól elrendelem.
A szülők erről az intézkedésről külön tájékoztatást fognak kapni.

A fenti döntésemmel kapcsolatban megértésüket és türelmüket kérem, jelen helyzetben a megelőzésnél és a biztonságnál semmi sem fontosabb, ezért minden döntésemet ennek fényében hozom meg.

Lehetőséget biztosítunk a szülők számára, hogy amennyiben gyermeke felszerelési tárgyait az óvodából el szeretné vinni, úgy azt 2020. március 16-án (hétfőn) 7.00-16.00 óráig megteheti.

Orbán Viktor miniszterelnök Úr péntek este videóüzenetben jelentette be, hogy hétfőtől ideiglenesen bezárják a magyarországi iskolákat. A kormányfő tájékoztatása szerint március 16-tól új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Olyan tanítási módok lesznek, amelyek nem igényelnek személyes jelenlétet. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek be az intézmény épületébe.

Kérem, hogy a gyermekek felügyeletéről szíveskedjenek legjobb tudásuk szerint gondoskodni, azonban lehetőség szerint ne bízzák őket a nagyszülőkre, hiszen ők a koronavírus járvány legveszélyeztetettebb korosztálya. Próbálják meg összefogással, rotációban, egymással együttműködve szomszédjaik, rokonaik, közeli hozzátartozóik segítségével megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Az Önkormányzat, Óvoda és a bicskei általános iskola, valamint a szárligeti általános iskola is mindent elkövet annak érdekében, hogy azoknak a szülőknek, akik nem tudják gyermekük felügyeletét megoldani, kiscsoportos gyermekfelügyeletet biztosítsanak.

Az idős, beteg, egyedül élő emberek ellátását is BIZTOSÍTANI KÍVÁNJUK annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyni otthonaikat. Állandó gyógyszereik felíratásában és beszerzésében, valamint élelmiszer-szükségleteik bevásárlásában is segítséget tudunk nyújtani.

Amennyiben az egyedül élő idős, beteg embereknek segítségre van szüksége az állandó gyógyszerek felíratásával azok gyógyszertárból történő kiváltásával kérjük, hogy telefonon vegyék fel a kapcsolatot Nagy Timivel. az ő telefonszáma: 06 30 569 7405

Ha élelmiszer beszerzésben kérik segítségünket, hívhatják Sima Mártit, aki a nyitva tartást követően kiviszi az időseknek a telefonon bediktált lista tartalmát. Telefonszáma: 06 70 415 43 29

Határozatlan ideig az összes közösségi rendezvénynek, a Polgármesteri Hivatalban tartandó eseményeknek és a Hangistállóban tartandó rendezvényeknek megtartását felfüggesztem.

A Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadást határozatlan időre, ugyancsak felfüggesztem. Felhívom a lakosság szíves figyelmét, hogy hivatalos ügyeiket elsősorban telefonon, elektronikus, esetleg postai úton, vagy – papír alapú megkeresés esetén – a Hivatal előtt kihelyezett postaládába helyezéssel intézzék. A hivatal telefonos elérhetőségei +36 (22) 704 147; e-mail: hivatal.obarok@gmail.com.

Anyakönyvvezetéssel kapcsolatban hívhatják közvetlenül Takács-Molnár Georgina anyakönyvvezetőt a 06 20 423 94 91-es számon.

A személyes ügyfélfogadás csak azokban az ügyekben megengedett, amelyekben jogszabály írja elő a személyes megjelenés szükségességét. Emellett kérem, hogy csak halaszthatatlan, azonnali ügyintézést igénylő ügyekben keressék fel az Óbarki Polgármesteri Hivatal épületét.

Köszönöm együttműködő megértésüket! Egészséges, nyugodt napokat kívánok.

Isten áldjon mindannyiunkat!

Óbarok, 2020. március 15.

Mészáros Kartal, polgármester sk.