Polgármesteri tájékoztató étkeztetésről

Tisztelt Óbarki, Nagyegyházi Lakosok!

Az elrendelt veszélyhelyzetben Óbarkon és Nagyegyházán is változások lettek, gyermekeink otthon vannak, nem mentek óvodába, iskolába. Így vannak ők a legnagyobb biztonságban.

Kérem azokat a szülőket, akiknek iskoláskorú gyermeke van és nincs meg otthon a technikai feltétele a tanuláshoz és az iskola sem biztosít számukra jelezzék az Önkormányzatnak, hogy segíteni tudjunk. Várjuk azok jelentkezését is, akiknél vannak használható, de számukra néhány hétre nélkülözhető tablet, laptop vagy asztali gép, amelyet kölcsön tudunk adni azoknak, akiknek szüksége van rá.

Korlátozottan lesznek nyitva Bicskén az üzletek. A gyógyszertárak, drogériák és élelmiszerboltok kivételével minden bolt 15 órakor bezár.

A leginkább veszélyeztetettek – a 70 év felettiek – ellátását tapasztalataink szerint a családtagok végzik. Nincs tudomásunk olyan idősről, aki kijárna. Jól teszik, ne kockáztassanak: ne menjenek ki és ne fogadjanak vendéget! Azok esetében, akiknek nincs helyben (közelben) élő hozzátartozójuk az Önkormányzat segít. Folyamatban van az érintettek megkeresése. Minden 70 év felettit személyesen felkeresünk. Lehetőség van további ellátásra szorulók bejelentésére az önkormányzat honlapjáról letölthető nyomtatványon.

AZ ÓBARKI KISVAKOND ÓVODÁBAN

2020. március 16-tól visszavonásig rendkívüli szünetet rendeltem el.

Az intézményvezető egyedi döntése alapján, a szülő kérelmére, rendkívüli ügyeletet biztosíthat a gyermeknek. Óbarkon minden szülő úgy nyilatkozott, hogy meg tudja oldani gyermeke otthoni felügyeletét. Az óvodában nincs gyermek. Az óvodai dolgozók fertőtlenítik az összes játékot, berendezést, bútorokat és az épületet.

A otthon maradt óvodások részére házhoz szállítjuk az egyszeri főtt ételt: azok számára, akik szülei ezt igényelik.

Amennyiben 2-9 éves korú gyermeke részére kíván valaki kedvezményes napi egyszeri meleg ételt biztosítani (nem óbarki óvodás) 380 Ft/fő/nap befizetésével házhoz kapja azt.

Az igénylőlapot itt töltheti le (ODT formátumban, PDF formátumban).

Amennyiben 9-18 éves korú gyermeke részére kíván valaki kedvezményes napi egyszeri meleg ételt biztosítani 490 Ft/fő/nap befizetésével házhoz kapja az ételt.

Az igénylőlapot itt töltheti le (ODT formátumban, PDF formátumban).

70 év felettiek vagy mozgáskorlátozott vagy beteg lakosaink kedvezményes napi egyszeri meleg ételét is biztosítani tudjuk. Amennyiben fél adagot kérnek, az ő részükre a térítési díj 490 Ft/fő/nap. A teljes adag ára: 830 Ft/fő/nap. Lakosaink házhoz kapják az ételt.

Az igénylőlapot itt töltheti le (ODT formátumban, PDF formátumban).

Bármely étkezéshez a letöltendő igénylőlapok a http://.obarok.hu címen elérhető honlapunkról letölthetőek. Az Óvodában minden nap 8-12-ig segítenek a kitöltésben, nyomtatásban.

  1. A háziorvosi szolgálat a rendes időpontokban van, a háziorvos saját hatáskörében módosíthat a várakozás szabályain.
  2.  Boltok nyitva tartása változatlan.
  3.  A Barki presszó 2020. március 16-tól zárva tart.
  4. Játszóterek használata tiltott!

Vigyázzunk egymásra, különösen az idősekre, hiszen ők a leginkább veszélyeztetettek!