Közlekedési változások az M1 autópályán

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint tovább folytatódik az M1-es autópálya helyreállítása. Március 17-18-án, kedden és szerdán a szakemberek az autópálya Tatabánya és Óbarok közötti szakaszán építik ki a sávelhúzásos terelést, ezért mindkét oldalon lassabb haladásra és sebességkorlátozásra kell számítani a térségben.


Március 17-én, kedden a szakemberek az autópálya Győr felé vezető oldalán építik ki a sávelhúzást a 45-ös és 57-es kilométerszelvények között. A munkálatok ideje alatt a forgalmat a leállósávra terelik. Március 18-án, szerdán az autópálya Budapest felé vezető oldalán építik ki a szükséges forgalomkorlátozást ugyanezen a szakaszon, továbbá lezárják az érintett Harkályos pihenőhelyet és a Tatabánya-Óvárosi csomópontot. A lezárt csomópontban Győr irányából lehajtani, Budapest irányába felhajtani nem lehet az autópályára. A lezárt irányok terelőútjaként a Tatabánya-Újváros csomópont szolgál. A korábbi felújítások során már megszokott, úgynevezett 2+1+1 sávos terelés kiépítését követően Tatabánya és Óbarok között továbbra is mindkét irányban két sávon lehet majd haladni. Ezen a szakaszon a munkálatok várhatóan május végéig tartanak.

Az autópálya jelentős forgalma miatt torlódások alakulhatnak ki a felújítási és terelési munkák idején, ezért a közlekedők türelmét kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az autósokat továbbá arra kérik a szakemberek, hogy az előjelzéseket figyelve, a kihelyezett forgalomtechnikai jelzéseknek megfelelően, a sebességkorlátozásokat betartva, fokozott óvatossággal közlekedjenek a munkaterületek mellett az ott dolgozók és saját biztonságuk érdekében. Az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A közlekedőket az autópályák fölött található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre tájékoztatják majd a korlátozásokról, esetleges torlódásokról.