Megújuló energiaforrás a helyi erdőkből

A VADEX Mezőföldi Zrt. a Közép-Dunántúli régióban, mintegy 19 ezer hektáron folytat erdő- és 29 500 hektáron vadgazdálkodási tevékenységet. A székesfehérvári központú vállalat tevékenysége az erdő- és vadgazdálkodás teljes vertikumát felöleli.

Az erdőgazdaság minden erdészkerületében lehetőséget biztosít a lakosság számára tűzifa vásárlására, illetve gyűjtésre. Fontos kiemelni, hogy a tűzifa fenntartható gazdálkodásból származik, azaz a kivágott fák helyére csemeték kerülnek.

A fa mindig jó választás, mert a legrégebb óta használt energiahordozó, megújuló energiaforrás, fenntartható gazdálkodás mellett végtelenül rendelkezésre áll, környezetbarát tüzelőanyag, regionális szinten elérhető, ezáltal csökkenti a szállításból származó környezetterhelést.

A téli tűzifát most érdemes beszerezni, mert az időben megvásárolt, és így kellően kiszáradt fa fűtőértéke sokkal magasabb, mint a frissen vágott, vizes fáé. Akár 30 százalékot is spórolhat a fa mennyiségén, és így a vételáron, aki száraz fával fűt. Akinek lehetősége van fedett helyen tárolni a tűzifáját, annak érdemes akár két évre előre is vásárolni, mert így valóban a maximum fűtőértéket tudja kihozni téli tüzelőjéből.

Az erdőgazdaságoktól származó tűzifa egyben garancia arra is, hogy a vásárló valóban a kifizetett mennyiséget kapja kézhez, hiszen köbméterben történik az elszámolás, nem pedig súly alapján, ami nedves fa esetében sokkal nagyobb értéket mutat. Az állami erdőgazdaságok minden esetben számlával és szállítójeggyel igazolják, hogy legálisan kitermelt fát vásárol a vevő. Ez azt is jelenti, hogy a faanyag fenntartható erdőgazdálkodásból származik, ahol minden fa utánpótlása biztosított.

Válassza a megújuló energiaforrást, válassza a helyi Erdőgazdaságot!

A tartalom előállításában Önkormányzatunk nem vett részt, csak helyet adunk a VADEX Mezőföldi Zrt. által hozzánk eljuttatott hirdetésnek.