Jegyvásárlás Volán járatokra

A Volánbusz Zrt-től kapott tájékoztatás szerint az autóbuszon történő jegyvásárlás átmeneti felfüggesztésére az autóbusz-vezetők és az utasok egészségének védelme érdekében került sor.

Tisztában vannak ugyan vele, hogy nem mindenki rendelkezik a mobiljegy vásárlásához szükséges eszközökkel és feltételekkel, de a meglévő lehetőségek mellé ezt a megoldást tudták ilyen rövid idő alatt felkínálni.

Az elővételi lehetőségek területenként eltérő módokon állnak rendelkezésre – illetve az is lényeges tényező, hogy helyközi, vagy helyi menetjegy vásárlási szándék áll fenn.

  • Helyközi, távolsági menetjegyre szólóan a Mobiljegy applikáció, bizonyos viszonylatokra a Volánbusz online jegyvásárlás felülete, a jegypénztárak és helyenként automaták érhetők el.
  • Helyi menetjegyre szólóan szintén a Mobiljegy applikáció (kivéve Szeged), helyenként automaták és értékesítő ügynökeink állnak rendelkezésre, illetve jegypénztáraikban is dolgoznak azon, hogy nyomdai díjtermékekkel segítsék az elővétel igény kielégítését.

A Volánbusz Zrt. kéri, hogy Magyarország Kormánya tanácsának megfelelően csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlanul szükséges.

Mint írják:

Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy biztosítsuk a munkába járás feltételeit, valamint a létfenntartás szempontjából fontos üzletek és intézmények megközelíthetőségét.